Lélekébresztő a facebookon

Történetek

Olvadás

2019-02-25


11.11.11.

2018-11-11


Szaturnusz A BAKBAN!

2017-12-16


15 Gyakori Kifogás

2017-05-01


A Mustármag Tanítása

2016-10-30


Mese Az Új évre!

2016-01-02


Egy Kisgyerek Szemével

2015-11-26


A Mester Vicce

2015-09-12


Szeretve Szeretni

2014-12-14


Emlékezés...

2014-10-27


A Víz és érzelmek Mozgásának éve

2014-08-13


Életfeladat

2014-06-25


A Szeretet Eredeti üzenete

2014-05-05


Májusi Energiák

2014-04-30


A Te életutad

2014-04-29


Élet Virága

2014-04-24


Dokumentumok

Adatvédelmi Szabályzat

Reflexológiai állapotfelmérés és konzultáció:

 Talpreflexológia (talpmasszázs)

 

A teljes test kicsinyített mása megtalálható a talpon. Minden szervünknek megvan a reflexzónája és ezen területek masszírozásával, hatni tudunk a szerv működésére. A helytelen táplálkozás, életmód következtében felszaporodott méreganyagok, amiket a szervezet kiválasztó és méregtelenítő szervrendszerei nem tudnak kiválasztani és kitisztítani, felhalmozódnak a reflexterületeken. A szervezetben energiablokádok alakulnak ki, ezek által romlik a sejtek anyagcseréje, a szervek, szervrendszerek működése. A reflexpontokra gyakorolt nyomás hatására, a felhalmozódott salakanyagok fellazulnak, eltávoznak a szervezetből, a szervekben pedig a jó vérkeringés hatására helyreáll az egyensúly, a betegségek megszűnnek! 

 

A reflexológia története, működési mechanizmusa

A reflexológia tudománya időszámításunk előtt több ezer évre nyúlik vissza. Gyökerei fellelhetők az ókori Egyiptomban, Indiában, Kínában, Afrikában, Japánban. A reflexológiát a nyugati ember számára egy amerikai orvos, Dr. William H. Fitzgerald, fedezte fel újra. Akkoriban zónaterápiaként emlegették az eljárást. A teljes test kicsinyített mása megtalálható a talpon (talpreflexológia), a kézen (kézreflexológia), fülön (fülakupunktúra), szemen (íriszdiagnosztika), arcon (arcdiagnosztika), nyelven (nyelvdiagnosztika) stb. 

A helytelen táplálkozás, életmód következtében felszaporodott méreganyagok, amiket a szervezet kiválasztó és méregtelenítő szervrendszeri nem tudnak kiválasztani és kitisztítani, felhalmozódnak a reflexterületeken. A szervezetben energiablokádok alakulnak ki, ezek által romlik a sejtek anyagcseréje, a szervek, szervrendszerek működése. A reflexpontokra gyakorolt nyomás hatására, a felhalmozódott salakanyagok fellazulnak, eltávoznak a szervezetből, a szervben pedig a jó vérkeringés hatására helyreáll az energiaegyensúly. 

 

A talp és a test kapcsolat összefüggései

A tapasztalatokon alapuló tudomány. Bizonyos bőrterületek, zónák ingerlésére, a hozzá tartozó szervben, testrészben visszahatás (reflex) keletkezik. A talp masszázsával a központi idegrendszerre, a vérkeringésre és a belső szervekre lehet hatást gyakorolni. A zónák elhelyezkedése: A test teljes képét mérethűen lekicsinyítve képzeljük el a két egymás mellé tett talpon. Ebből kifolyólag minden reflexzóna azon a talpon van, amelyik test félen maga a szerv. Azonban a fej és a fejen lévő szervek esetében kereszteződés tapasztalható - tehát a jobb agyfélteke a bal talpon, a bal agyfélteke a jobb talpon található meg.

 

A talpreflexológia hatásai, terápiás alkalmazása

A reflexológia célja, természetes módszerekkel a test egyensúlyának helyreállítása, a feszültség csökkentése, egy adott szerv újra működésbe hozása. 


                                                                              

 

   Közvetlen hatásai:

        • A testfelület (talp) átmelegítése

           • Vér és nyirokkeringés serkentése

                   • Belső elválasztású mirigyek serkentése

         • Lerakódott salakanyagok oldása

                      • Vegetatív idegrendszer kiegyensúlyozása

            • Az energiaegyensúly helyreállítás

• Fájdalomcsillapító hatású

       • Diagnosztikai jelentőséggel bír

 

Közvetett hatásai: 

• Gyógy reakciók": megváltozott széklet és vizelet, kiütések, pattanások, kellemetlen testszag, hőemelkedés, izzadás, érzelmi kitörések, a betegség tünetei felerősödhetnek.

• Pozitív változások: jó közérzet, jobb alvás, energikusság, pihentető, lazító hatású, stb.

• Egyéb gyógymódokat jól kiegészíti.

 

A talp reflexológia nemtől, kortól (gyermekek, csecsemők esetén is alkalmazható) függetlenül alkalmazható. Azonban vannak speciális esetek, amikor a talpmasszázs ellen javallt: 

• Fertőző és magas lázzal járó betegségek

• Lábgombásodás esetén, mivel szétterjedhet a fertőzés

• Heveny gyulladás a visszerekben

• Orbáncos láb, égés, lábszárfekély, üszkösödés, nyílt seb, törés

• Súlyos szívbetegség

• Veszélyeztetett terhesség

 

Egyéni méregtelenítő kúrák

A reflexzónák a salakanyagok lerakódási helyei, azonban a reflexzónákon jelentkező elváltozások nem feltétlenül betegséget jelentenek. A talpreflexológus a talp ismeretében nem tud betegséget diagnosztizálni, csak azt tudja megállapítani, hogy a test mely területén, mely szervében van egyensúlyzavar. Természetesen nagyon gyakori, ha egy adott betegséggel érkezik a páciens a kezelésre, akkor a betegségéhez kapcsolódó reflexterület érintésre fájdalmas, érzékeny lesz. A reflexzónák jó képet mutatnak a teljes test állapotáról, egyensúlytalanságairól. Ennek ismeretében egyénre szabott méregtelenítő kúrával és rendszeres masszírozással tudjuk segíteni a szervezet öngyógyító folyamatait. A méregtelenítő kúrák nagy segítséget tudnak nyújtani emésztési problémák, nőgyógyászati problémák, migrénes fejfájás, kiválasztó szervrendszer működési zavarai esetén, hormonális elváltozások, vérnyomásproblémák, cukorbetegség esetén. Ahogy a nagy szüleinktől, szüleinktől megtanultuk, hogy a lakásunkban ajánlatos évente kétszer nagytakarítást végezni, úgy ezt az ideológiát követnünk kellene a saját testünk rendben tartásával kapcsolatban is, függetlenül attól, hogy egészségesnek érezzük magunkat, avagy sem.

 

Amennyiben kényeztetésre vágysz, szeretettel várlak!

Hívj, vagy írj bátran!

kekangyalster@gmail.com

 06/70-7706072